dinsdag 17 januari 2012

De nieuwe Plons is nabij


Belangrijk moment in de wording van de nieuwe Professor Plons tentoonstelling: vorige week werd het definitief ontwerp gepresenteerd. Dat mocht ook wel, want onze technische dienst is al druk bezig met de voorbereidingen om de expositie in juni op te kunnen leveren. Zo’n definitief ontwerp is vooral een verfijning van het voorlopig ontwerp, dat al in oktober gereed kwam. Grote verrassingen waren dus uitgesloten.
Of toch niet?
Meestal schuilt er wel een financieel addertje onder het gras. Je kunt namelijk pas echt rekenen aan een tentoonstelling als het voorlopig ontwerp gereed komt. Dat is dan vaak het moment dat de realiteit genadeloos toeslaat. De touch screens blijken te duur, het decor megalomaan of de bruiklenen niet te verzekeren. Dat soort teleurstellingen.
Ook bij Plons?
Ook bij Plons!
Toch valt de schade enorm mee. Bureau Tinker presenteerde een 106 bladzijden tellend definitief ontwerp dat zelfs een nuchtere educator weet te enthousiasmeren. Oplettende lezers ontdekten weliswaar dat in de toekomstige haven van Professor Plons het containerschip niet meer heen en weer kan varen, de hijskraan iets soberder oogt en de rondvaartspeelboot komt te vervallen, maar daar zullen onze bezoekertjes weinig van merken; zij hebben het voorlopig ontwerp immers nooit bestudeerd. Niet gehinderd door enige voorkennis kijken ze straks hun ogen uit in het futuristische onderzoeksschip van Professor Plons, varen ze mee op de gammele Zuipschuit van kapitein Kurk en gaan ze kopje onder in de duikboot van Scheurbuik. De nieuwe Plons wordt een maritieme belevenis waarin je uren kunt spelen, sjouwen, puzzelen en chillen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten