donderdag 24 november 2011

Terug-In-De-Tijd-Reis


Leuk moment deze week. 114 PABO-studenten van de Hogeschool Rotterdam in onze bescheiden Zadkine Zaal. Als haringen in een tonnetje. Normale capaciteit van de zaal: 55 personen. Fysiek dus eigenlijk onmogelijk - volgens kenners - maar heus: het paste.
Vanwaar al dat jonge talent in ons museum?
Dat heeft te maken met de Terug-In-De-Tijd-Reis, de opvolger van de Maand van de Maritieme Canon, een van onze meest succesvolle projecten van 2011. Eigenlijk gewoon hetzelfde project, maar de titel dekt nu beter de lading en is vooral minder saai.
De studenten waren nog wel een beetje bleu afgelopen woensdag. Velen kenden ons museum nog niet en hadden geen idee wat er van ze verwacht wordt. Namelijk dat ze vrijdag 20 en 27 april en 25 mei met z'n allen ons museum overnemen.
Een educatieve greep naar de macht.
In drie dagen tijd loodsen ze dan 1000 basisschoolleerlingen door het museum. Ze trakteren de kinderen op theater, living history, sterke verhalen, maritieme spellen, zangles, etc. etc. en gaan dus creatief in de weer met onze maritieme geschiedenis. Op onze beurt garanderen wij dankbaar publiek dat aan hun lippen hangt. Wat wil een PABO-student nog meer?
Nou, duidelijkheid dus.
Vandaar dat ze en masse door hun leerkrachten gebrieft werden in de Zadkine Zaal en kennis maakten met het museum. En met ons natuurlijk, want educator Hanneke, evenementenman Peter en ondergetekende spelen de strenge jury die het werk van de studenten zal beoordelen.
Wat ons betreft het leukste onderdeel van de Terug-In-De-Tijd-Reis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten